5 съвета при избора на кола под наем

Има няколко ключови правила, когато правите своя избор за кола под наем. Те ще Ви спестят прекомерни разходи, неочаквани неудобства и ще Ви гарантират комфортно и бюджетно пътуване до Вашата крайна дестинация.

На първо място планирайте добре своето пътуване. В зависимост от това дали ще пътувате сами, с още един или двама човека – изберете подходящ клас кола. Икономичните варианти са наистина много, затова се насочете към малък, компактен автомобил, който харчи по-малко при дълъг пробег. Освен това малките коли са по-маневрени, ако се налага да пътувате в райони с много завои или тесни пътища.

Избор на кола под наем – кое е важното?

Разбира се, ако Ви се налага да пътувате по дълъг маршрут, за Вас и Вашите спътници ще е по-добре да изберете кола, която Ви предоставя комфорт. Колите под наем се различават по клас, затова лесно може да посочите екстрите, които искате да има автомобилът – широки задни седалки, голям багажник, отопляеми седалки, иновации при шофирането.

Преценете каква е целта на пътуването – ако става дума за личен ангажимент или семейна почивка, определете внимателно своя бюджет. Ако се касае за работно посещение, семинар, конференция или иначе казано – бизнес пътуване – то има коли под наем, които са по-подходящи и представителни за официални събития.

избор на кола под наем

Определете времевата рамка, за която наемате автомобила. При избор на кола под наем това е от ключово значение, защото колкото по-дълго ползвате рент а кар, толкова по-изгодна става цената на услугата. В зависимост от периода, за който Ви е нужен автомобилът, преценете и неговите параметри. Не забравяйте необходимостта хората, които ще се возят, да не изпитват дискомфорт от липса на пространство. С други думи – при къси разстояния, може да направите компромис, но ако предвиждате дълго пътуване, вземете по-широк и комфортен автомобил.

Когато наемате Вашия автомобил, имате възможност да поръчате допълнителни екстри – собствен шофьор, GPS, ски-багажници, детско столче. Може да се възползвате от услуги като тази – служител на компанията да Ви докара колата или да я вземе от дадена дестинация. Всичко зависи от Вашите индивидуални нужди. Имате още въпроси? В Карбгрент с удоволствие ще Ви отговорим, а още по-приятно ще ни бъде да Ви повозим до важните за Вас дестинации.