Какво трябва да знаем за взимането на кола под наем

Взимането на кола под наем е невероятно удобство в случаите, когато Вашият автомобил не е на разположение. Може би Ви предстои командировка, почивка, специално събитие или просто колата Ви е на ремонт. Какъвто и да е поводът, не е необходимо да се лишавате от комфорта на личното шофиране, разчитайки на някой друг, когато можете да се възползвате от рент а кар услуга. Как обаче по-лесно да направите правилен избор?

На какво да обърнете внимание, ако Ви предстои наемане на кола?

Има много фирми, чиято дейност е насочена към отдаване на коли под наем. Те предлагат различни автомобили и различни условия. Тук идва моментът, в който трябва да решите на коя от всички да се доверите.

Изберете автомобил според Вашата цел

При наемане на кола е важно да съобразите броя на пътниците и целта на Вашето пътуване. Например, ако пътувате сами, може да вземете под наем по-малък и икономичен автомобил. Ако обаче целта е семейно пътуване, ще Ви трябва семейна кола с по-голям багажник. Предлагат се коли с различен клас според нуждите и предпочитанията Ви. Важно да знаете, че ако планирате да излезете извън страната с автомобила, трябва да уведомите фирмата за коли под наем предварително.

Проверка на автомобила

Обърнете внимание на състоянието, в което автомобилът бива докаран при Вас – проверете гумите, течността за чистачки, антифриза, инструментите за почистване и т.н. Попитайте за винетка и застраховка, в случай на пътен инцидент. Поинтересувайте се и за политиката на фирмата при възникване на такъв. Ако имате въпроси по договора, не се колебайте да попитате – всичко трябва да Ви бъде ясно.

Резервация и плащане

Имайте предвид периода, за който ще използвате услугите на рент а кар. Ако е по-натоварен, като летните месеци например, резервирайте поне седмица по-рано. Освен това е важно да знаете дали има удобен за Вас начин на плащане – в брой, с дебитна или кредитна карта, както и какво точно се включва в цената.

Връщане на автомобила

Политиката на фирмите за наемане на кола обикновено гласи, че при връщане трябва да напълните резервоара с гориво догоре, защото така Ви е бил предоставен. Може да го направите от бензиностанция, разположена в близост до местоположението на фирмата за рент а кар. След това не забравяйте да огледате добре колата за забравени вещи, както и за евентуални щети. След като се убедите, че автомобилът е в отлично състояние, може да го предадете на компанията.

Карбгрент е фирма за рент а кар услуги, която предлага наемане на кола в София, Варна и Бургас. Можем да Ви предложим богат асортимент от автомобили според Вашите предпочитания, цели и възможности. Изберете нас и си гарантирайте комфорт и сигурност на пътя!